Presentació de la candidatura CUP i Procés Constituent a les properes eleccions municipals.

Avui dissabte 31 de gener s’ha presentat públicament la candidatura municipal de Balaguer conformada per la CUP i Procés Constituent. Ambdues candidatures desprès d’un procés de confluència han arribat a l’acord i la voluntat d’unir esforços per teixir una candidatura d’esquerres i rupturista, en el marc de les eleccions municipals del proper 24 de maig, a l’Ajuntament de Balaguer.

Mitjançant la roda de premsa s’ha presentat:  

- El procés de confluència al que han arribat ambdós organitzacions. Aquest procés de confluència arriba fruit d’un anàlisi de conjuntura local i nacional, seguit d’un treball previ d’ambdós candidatures que han dut a concloure a presentar a Balaguer una candidatura d’esquerres, transparent i amb voluntat nacional i social transformadora.

- Els acords i codi ètic en atenció al qual treballarà aquesta candidatura. El codi ètic, que s’adjunta, i disposa punts com la limitació de mandats o la gestió econòmica transparent de l’Ajuntament; suposa un punt de bases de mínims que estableix uns paràmetres base per tal de treballar sota principis de transparència i regeneració democràtica.

- Els punts base i línies de treball de la candidatura. Des de la seva creació fins al pròxim mes de maig, la candidatura es troba en un procés constant, continu i obert de participació, debat i reflexió a fi de poder elaborar un programa per concórrer a les eleccions que contingui totes les necessitats dels veïns i veïnes de Balaguer. En aquest sentit, fins a data de la present la candidatura s’ha dividit entorn 3 grups de treball els quals aborden drets socials i necessitats bàsiques de tots les ciutadans i la manera d’intervenir-hi a nivell municipal.