Xerrada: Com afecten les retallades a Balaguer i els nostres drets?

Des de la CUP de Balaguer veiem amb preocupació la situació actual del nostre poble. Aquests darrers mesos hem vist com, per un costat, el govern autonòmic de CIU esmolava ben bé les tisores i retallava a tort i a dret la sanitat i l’educació pública i l’àmbit social sense tremolar-li, en cap moment, el pols. Per altra banda, el govern de l’estat anava retallant els nostres drets com a treballadors i negava qualsevol possibilitat de millorar l’autogovern fins i tot, arribant a qüestionar les engrunes del cafè per tothom.

Aquesta situació ens porta a l’abandonament del sector públic per a la privatització progressiva de serveis. Aquest model neoliberal posa en perill els drets socials dels catalans i xoca, alhora, amb la voluntat d’alliberament nacional del nostre poble.

Des de la CUP no creiem que n’hi hagi prou amb parlar de la independència del nostre país. Tot i ser un fet essencial pel nostre futur com a poble, creiem que en un moment com aquest cal tenir clar que la lluita és doble: cal desfer-nos d’Espanya i cal desfer-nos de l’actual model econòmic que ens ha portat a aquesta situació de crisis.

Així doncs, ens toca a tots nosaltres esmolar ben bé les eines i no retrocedir, ni un pas, en el nostre procés d’alliberament nacional i social. Per aquesta raó, us convidem a la xerrada que farem el proper 10 de setembre a les 8 de la tarda a l’Ajuntament de Balaguer, on s’explicarà com afecta a tots els Balaguerins les retallades que s’estan produint.